COVID-19 registraties in Ysis geven antwoord op belangrijke vragen voor het zorgbeleid

COVID-19 registraties in Ysis geven antwoord op belangrijke vragen voor het zorgbeleid

Sinds het begin van de pandemie begin 2020 doet UNO Amsterdam onderzoek naar de symptomen van COVID-19, het ziektebeloop en het risico op overlijden onder verpleeghuisbewoners. 

Prof. dr. Cees Hertogh, hoogleraar bij Amsterdam UMC en lid van het Outbreak Managementteam (OMT): ‘’Dankzij de registraties van specialisten ouderengeneeskunde, in combinatie met onderzoek op de usual care data binnen Ysis, zijn wij in staat antwoord te geven op belangrijke vragen voor het zorgbeleid. Zo bieden wij inzicht in de relatie tussen ziektebeloop en vaccinatie en kunnen wij in beeld brengen wat het effect van afnemende immuniteit is op het sterfterisico’’.

Op meerdere momenten is zo het OMT, VWS en de Gezondheidsraad van relevante informatie voorzien ten behoeve van beleid en besluitvorming over het vaccinatiebeleid (de booster en herhaalprik).

Ysis momenteel de enige bron voor surveillance en beleidsadvisering

Op dit moment zijn de data die dankzij de registraties van specialisten ouderengeneeskunde in Ysis worden vastgelegd zelfs de enige bron voor surveillance en beleidsadvisering op basis van klinische data. 

Wat heeft deze data ons tot nu toe verteld? 

Meer weten over de COVID-19 onderzoeken binnen Ysis middels registraties? Op deze pagina vindt u een overzicht van factsheets met inzichten en informatie, verkregen uit Ysis. 

 Foto: Cees Hertogh (fotograaf: Sandra van der Meulen)