UPCARE onderzoek van start!

Begin september start het VUmc in samenwerking met Gerimedica met het UPCARE onderzoek. Hieraan wordt door tien van onze klanten meegewerkt en de looptijd van het onderzoek is anderhalf jaar. Dit is het tweede onderzoek dat gebruik gaat maken van de wetenschapsschil van Ysis. Voor Gerimedica is het vanaf het begin belangrijk geweest dat met Ysis wetenschappelijk onderzoek eenvoudiger wordt en dit onderzoek is daar een mooi voorbeeld van.

Het onderzoek

In het UPCARE onderzoek wordt geëvalueerd of het gebruik van de CRP POC-test leidt tot een afname in antibioticavoorschriften voor verpleeghuisbewoners met een lage luchtweginfectie, zonder negatieve gevolgen voor hun herstel. Met de CRP POCT kan binnen enkele minuten de concentratie CRP in een vingerprik bloed worden bepaald. De CRP-waarde kan de arts ondersteunen bij het besluit om al dan niet antibiotica voor te schrijven.

Hoe het werkt in Ysis

Binnen Ysis verschijnt er een pop-up van het onderzoek op het moment dat de arts een lage luchtweginfectie vermoedt. Als de patiënt aan de voorwaarden van het onderzoek voldoet, volgt er een vragenlijst waarmee aanvullende gegevens verzameld worden. Ook de formulieren voor de nametingen verschijnen automatisch in Ysis zodat artsen extra informatie kunnen vastleggen zonder daar extra moeite voor te doen.

We hopen dat dit onderzoek gaat bijdragen aan een betere en effectievere behandeling van patiënten met lage luchtweginfecties!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie