Op 29 juni in de avond worden de volgende vernieuwingen en verbeteringen beschikbaar in Ysis.

Verbeteringen Ysis behandeldossier

Voor de VG sector waren er afwijkende schermen voor het vastleggen van inschrijfgegevens, allergieƫn en medische voorgeschiedenis. Deze schermen zijn nu gelijk getrokken met de schermen uit de VVT sector, uiteraard zonder verlies van informatie. Het bestaande scherm Basisgegevens voor VG cliƫnten is hiervoor opgesplitst in:

  • Basisgegevens: hier vinden gebruikers de inschrijfgegevens, allergieĆ«n en medische voorgeschiedenis
  • Extra gegevens: hier vinden gebruikers de overige gegevens betreffende de VG sector

Allergieƫn die vanuit het Medimo EVS zijn aangemerkt worden nu ook voor VG cliƫnten weergegeven in Ysis.

Na het ophalen van verzekeringsgegevens via de COV check, worden nu ook de pakketcodes die onderdeel zijn van de polis van een patiƫnt getoond. De gebruiker kan deze pakketcodes gebruiken om eenvoudiger in externe systemen de dekking van een verzekering op te vragen.

In de vorige release zijn drie gebruikersautorisaties toegevoegd ten behoeve van het zorgdossier. Daar waar van toepassing zijn deze autorisaties nu ook van toepassing op het behandeldossier:

  • Toevoegen, bewerken, verwijderen Verzekeringsgegevens: gebruikers van het behandeldossier dienen vanaf nu deze autorisatie te hebben om verzekeringsgegevens bij te mogen werken, inclusief de COV check
  • Rapportages verwijderen na 24 uur: gebruikers van het behandeldossier dienen vanaf nu deze autorisatie te hebben om rapportages ouder dan 24 uur te mogen verwijderen.
  • Metingen verwijderen na 24 uur: gebruikers van het behandeldossier dienen vanaf nu deze autorisatie te hebben om metingen ouder dan 24 uur te mogen verwijderen.

Let op: bestaande gebruikers krijgen niet automatisch de nieuwe autorisaties. Wanneer dit gewenst is, dan kan de beheerder deze aan de betreffende rollen toevoegen.

Er is een VIPLive knop toegevoegd aan het behandeldossier. Via deze knop kan de behandelaar direct vanuit het behandeldossier naar VIPLive (Calculus) overstappen, zonder apart in te hoeven loggen.Ā  Voor het activeren van deze knop kan contact worden opgenomen met onze support afdeling via het klantportaal.

Meetinstrumenten

In onderstaande lijst vindt u de meetinstrumenten die zijn toegevoegd of aangepast.

Enkel-armindex medisch, verpleegkunde Nieuw meetinstrument
PAIC 15 medisch Nieuw meetinstrument
USER participatie medisch, fysiotherapie, ergotherapie, psychologie, verpleegkunde Nieuw meetinstrument
MNA (mini nutritional assessment) diƫtetiek Verbeteringen
Huisbezoekverslag ergotherapie Verbeteringen
Tampa fysiotherapie Toevoegen totaalscore
BORG RPE fysiotherapie Score afbeelden
PACSLAC-D fysiotherapie, verpleegkunde Verbeteringen
Zorgpad stervensfase 2 medisch, verpleegkunde Tekstuele verbetering

Integraties

De koppeling met ZorgDomein voor het ontvangen van externe verwijzingen (vanuit bijvoorbeeld de huisarts of het ziekenhuis) is nu helemaal klaar. Voor de inrichting van deze koppeling kan contact worden opgenomen met onze supportafdeling via hetĀ klantportaal.

Bugs

Er zijn diverse bugs opgelost.

Tussentijds opgeleverd

Gerimedica is bezig de release procedure om te vormen van kwartaalreleases naar continu releasen (continuous delivery). Het basisprincipe van continu releases is dat nieuwe functies of verbeteringen direct gereleased worden zodra ze klaar zijn. Gebruikers beschikken dan eerder over de voordelen. Tevens maakt het de release procedure een stuk eenvoudiger. Op dit moment zitten we midden in deze overgang en zijn inmiddels al een aantal zaken tussentijds opgeleverd. Deze vindt u hieronder.

Ysis behandeldossier

Het DTE screening onderdeel van het aanmeldingsformulier voor ergotherapie is vereenvoudigd. Een aantal velden zijn verwijderd. Informatie die in deze velden was verzameld is verplaatst naar het veld Opmerkingen.

Ysis Financieel voor Zorgprestatiemodel (ZPM)

Het is nu mogelijk om de contractafspraken (tarieven) toe te voegen in de ZPM module: handmatig of via een bestand upload. De template is hier te vinden.

De overzichtspagina is aangepast zodat alle statussen zichtbaar zijn.

Het is nu mogelijk om afgewezen declaratie opnieuw te declareren.

Ysis Financieel voorĀ Eerstelijnsverblijf (ELV)

Binnen de ELV module zijn kleine verbeteringen toegevoegd.

Het zoeken op patiƫnt of factuurnummer is nu beschikbaar.

In het overzichtsscherm voor declaraties is de lijst gegroepeerd per jaartal.

Yris

Er is zorg bij behandelaren dat zij op bijvoorbeeld sociale media opgezocht kunnen worden wanneer de hele naam bekend is. Daarom hebben wij besloten om behandelaren alleen nog met hun voornaam weer te geven in Yris.Ā 

Ysis mobiel

In het gebruik van de Ysis mobiel app ondervonden gebruikers problemen die het werkproces negatief beĆÆnvloededn. Dit kwam omdat de inlog sessie van een gebruiker maar heel kort geldig was. Hoewel dit vanuit het oogpunt van informatieveiligheid wel verdedigbaar is, betekende dit in de praktijk dat de gebruiker telkens opnieuw moest inloggen. Daarnaast had het invoeren van een pincode bij het inloggen in het verleden een functie maar nu niet meer. Ter verbetering hebben wij twee dingen gedaan:

  • Het verwijderen van de pincode
  • Het verlengen van de inlog sessie van een gebruiker waardoor deze normaal gesproken nog maar Ć©Ć©n keer per dienst hoeft in te loggen in Ysis mobiel

Let op: Voor Android telefoons dient de app geĆ¼pdatet te worden naar versie 2.8.1 op Android apparaten. Als gebruikers dit niet zelf mogen doen dan is hiervoor een actie van de ICT afdeling vereist.

Meetinstrumenten

In onderstaande lijst vindt u de meetinstrumenten die zijn toegevoegd of aangepast.

Covid 3.2 initieel formulier medisch Verbetering