Sensire van start met Ysis zorgdossier van Gerimedica voor wijkverpleging

Sensire van start met Ysis zorgdossier van Gerimedica voor wijkverpleging

Maandag 16 mei was een memorabele dag voor organisaties Gerimedica en Sensire. Deze dag is in Eibergen het eerste team van Zorg Thuis binnen Sensire gestart met het werken met Ysis zorgdossier in de wijkzorg. Een dag die naast bloemen en taart vooral in het teken stond van ‘meer bezig met je vak’, hét uitgangspunt bij het ontwikkelen van Ysis zorgdossier.

Wat wil je weten en wat wil je kwijt?

De afgelopen jaren is met veel aandacht gewerkt aan Ysis zorgdossier Ysis zorgdossier is zo ontwikkeld dat de zorgprofessional zo min mogelijk tijd besteed achter het beeldscherm. Het dossier gaat uit van vertrouwen in de zorgprofessional en is minder een controle-instrument. Het zorgdossier geeft antwoord op twee vragen: ‘wat wil de zorgprofessional weten’ en ‘wat wil/moet de zorgprofessional vastleggen’. Het antwoord op deze vragen is niet altijd hetzelfde en daardoor moet het dossier in elke situatie op een intuïtieve manier reageren.Uit de eerste feedback van de startgroep van Sensire bleek dat Ysis zorgdossier doet waar het voor bedoeld is. Zo constateerden de zorgprofessionals; ‘je hebt meer overzicht met minder handelingen’ en ‘het dossier is erg intuïtief, ik heb geen scholing gehad maar ik kan toch goed mijn weg vinden’.

Meer bezig met je vak

Uit onderzoek van Nivel, het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, blijkt dat medewerkers in de zorg veel regeldruk ervaren. Het zorgplan en het elektronisch cliëntendossier spelen daarin een grote rol. Gerimedica stelt als doel om met Ysis zorgdossier bij te dragen aan een oplossing. Met slimme procesondersteuning en intuïtieve informatie heeft de zorgprofessional minder tijd achter een beeldscherm nodig waardoor zij meer tijd overhouden om bezig te zijn met het uitoefenen van hun vak.

Klaar staan voor de toekomst

Bestuurder Maarten van Rixtel van Sensire: “Gerimedica en Sensire werken al langere tijd naar tevredenheid samen. Beide organisaties zijn zich zeer bewust van de uitdagingen die op de ouderenzorg afkomen en willen allebei zorgprofessionals zo goed mogelijk faciliteren. Bij Sensire gaan zorgprofessionals zelf over de inhoud, kwaliteit en betaalbaarheid van zorg, in dialoog met de klant. Daar past een zorgdossier bij dat hen hierbij optimaal ondersteunt. Ik heb er veel vertrouwen in dat we dat nu samen met Gerimedica realiseren’’.

Verder doorontwikkelen

Ysis zorgdossier is een logische vervolgstap voor Gerimedica. Vanuit het uitgangspunt ‘meer bezig met je vak’ vervult de organisatie al meer dan 10 jaar een belangrijke rol met Ysis behandeldossier. Dit dossier wordt al jaren bij in totaal meer dan 100 zorgorganisaties gebruikt door behandelaren in de ouderenzorg en de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Met Ysis zorgdossier kan Gerimedica verpleegkundigen en verzorgenden ondersteunen om meer bezig te zijn met hun vak.

Gerimedica ziet de officiële livegang van Ysis zorgdossier bij Sensire als een mooie start voor de doorontwikkeling voor wijkzorg en andere sectoren. Ysis zorgdossier biedt uiteindelijk ondersteuning aan zorgprofessionals in de ouderenzorg, wijkzorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

© Copyright - Gerimedica B.V.