Ysis ondersteunt per direct de registratie van COVID-19 in verpleeghuizen

Op dit moment hebben verpleeghuizen te maken met de uitbraak van het Coronavirus. Eén van de uitdagingen waar men voor staat is het overzicht krijgen en houden over het aantal cliënten dat mogelijk een infectie met het Coronavirus heeft. Helaas is er onvoldoende data om hier betrouwbare uitspraken over te kunnen doen terwijl dit wel hard nodig is.

In samenwerking met o.a. Verenso, de beroepsvereniging van Specialisten Ouderengeneeskunde ondersteunt Ysis vanaf vandaag de registratie van (verdenking op) infecties met het Coronavirus. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde “onderzoeksschil” van Ysis.

Deze registratie is vanaf 18 maart voor alle klanten in de ouderenzorg automatisch beschikbaar.

Via een nieuwsbrief, handleiding van Ysis en in de applicatie zullen wij u als gebruiker van Ysis informeren hoe deze registratie werkt. De registratie is eenvoudig en wordt automatisch aangeboden indien een gebruiker een woord als “Corona” of “Covid” typt. Na het invullen van een korte vragenlijst wordt automatisch een herinnering ingepland om na twee weken nog een kort formulier in te vullen over het beloop van het ziektebeeld.

De data die dit oplevert zal geanonimiseerd worden verwerkt. 

Wij zijn ervan overtuigd dat deze data zeer waardevol zal zijn bij het bepalen van het verdere beleid door de overheid en voor het verbeteren van de zorg in de instellingen.

Wij hopen op deze manier vanuit Gerimedica een bijdrage te kunnen leveren aan de aanpak van deze crisis en wensen alle zorgmedewerkers succes en sterkte toe!

 

Update:

Er wordt op dit moment al waardevolle data verzameld. Deze zijn door Verenso te gebruiken in landelijk verband. Maar ook de instellingen zelf kunnen hun eigen data visualiseren  middels een standaard dashboard in Ysis Inzicht. Ook organisaties die deze module niet afnemen hebben hier toegang toe!

Update 2 (26 maart 2020):
Dataverzameling COVID-19 in Ysis uitgebreid: Klik hier om het vervolg op bovenstaand bericht te lezen. In een eerder versie stond gepseudonimiseerd, dat had geanonimiseerd moeten zijn.